torsdag 8 december 2011

Utematte

Hur kan man mäta höjden på ett träd?

Använd er påhittighet och det ni vet om matematik för att tänka ut ett bra sätt att mäta höjden på ett träd. Ni ska inte klättra upp utan lösa det hela från marken.

Lycka till !!!

12 kommentarer:

 1. Vi tänkte som att vi hade vält trädet, vi försökte räkna ut hur långt det skulle komma om det välte. Sedan stegade vi hur långt det blev därifrån och till trädet det blev ungefär 11 meter. av Agnes & Sofia

  SvaraRadera
 2. Man kollar på det och gissar hur högt det är!!!! :D

  //Filip och Tim

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. vi tog en penna och gick ca 15m bort pennan och stammen ska vara lika långa när man håller fram pennan. och hade pennan på stammen och sen la vi pennan ner. och sen så gick Casper den sträckan och sen mätte vi.
  vi fick 12meter och 40cm

  Casper & Oskar

  SvaraRadera
 5. Hur kan man mäta höjden på ett träd?


  man har en penna och ställer sig så om man blundar med ena ögat så att pennan blir lika lång som trädet. Sen fäller man pennan som om man skulle fällt trädet.

  SEN MÄTER MAN!!!


  Vårt träd var 23 Fredrik steg!!


  Av: Anton D, Fredrik, Albin K och Simon

  SvaraRadera
 6. Hur man mäter ett träd

  man tar en penna och sedan går man ut (rätt självklart) och ta pennan och blunda med ena ögat så det ser ut som att pennan är lika stor som trädet sen lägger man pennan på sned så ber man en gubbe gå till trädet med tillexempel ett mäthjul och så säger man till den personen att gå med det åt det hållet man har lagt pennan sen sger man stopp när dom har nått spetsen på pennan så voalla så har man mätt ett träd =)

  SvaraRadera
 7. Så här gör man
  man tar en penna. Sen håller man pennan så att den har skaftet pekar mot himlen.
  Man ändrar mellanrummet på pennan från ögat tills det ser ut som den är lika lång som trädet. Då läger man pennan ner i handen så att pennans botten är vid trädstammen. sen mäter man från trädet till pennskaftet.  Resultat:16 meter
  från Albin och Gustaf.

  SvaraRadera
 8. Joel,Anton,Daniel och Philip hehehe svar 16m

  SvaraRadera
 9. David ställde sig så att han såg att ifall trädet skulle rammla så skulle det inte landa på honom. och så mätte jag med meter steg ända fram till honom. och så visste vi att trädet är 9 meter
  AV David, Ludvig d

  SvaraRadera
 10. först tog vi en penna och höll den fram för trädet. sen backade vi tills pennan var lika stor som trädet. Sen vinklade vi pennan. Louise gick till pennan tog slut.
  // Louise och Ida

  SvaraRadera
 11. vi hittade ett träd på 4m och subeeda är 1,65 så hanna stod en bit bort och vi mätte på hennes längd 3 gånger och vi listade ut att den var 4m.
  // Hanna och sebbeda

  SvaraRadera